Dubbel glas kan soms nogal saai gevonden worden. Het is goed dat glas op juiste wijze isoleert en veel comfort met zich mee brengt, maar soms wilt u gewoon wat leuker glas dan een spiegelglad oppervlak. Dat kunt u bewerkstelligen met figuur dubbel glas.

Wat is figuur dubbel glas?
Figuurglas is glas met een figuur of patroon erin. Te denken valt aan bubbeltjes glas of glas met een leuk patroontje. Dit patroon bevindt zich aan de buitenzijde van het glas. De binnenkant van het glas (aan de binnenkant van de woning) is dus gewoon glad en goed te reinigen. Het kan ook mogelijk zijn om het figuur aan de binnenzijde van het glas te plaatsen, zodat de buitenkant van het glas goed schoon te maken is. We bedoelen hier dus de binnenzijde van het glas, niet de binnenzijde van de woning.

Is figuurglas goed schoon te maken?

Isolatieglas met een figuur kan soms lastig schoon te maken zijn. Omdat glas toch wel redelijk goed schoon gehouden moet worden om er netjes uit te zien en om de kozijnen goed te kunnen onderhouden, is het wel belangrijk om ook dubbel glas met figuren goed schoon te houden. Daarvoor kan er soms gekozen worden om de figuren aan de binnenzijde van het glas te laten plaatsen, zodat de beide buitenzijden glad zijn. Op die manier hebt u het mooie van de figuren in het glas en het praktische van de twee gladde oppervlakten. U ziet dan zelf geen reliëf meer en kunt de ramen gewoon weer praktisch en efficiënt reinigen.

Wat kost hoogrendementsglas nu precies?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glazenmakers uit uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.