Isolatieglas heeft helaas ook niet het eeuwige leven en daarom kan ook glas defect raken waarop het hersteld moet worden. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een loze ruimte (een spouw) ertussen. Deze spouw is gevuld met lucht, of in het geval van HR++ glas met een edelgas (argon gas), wat de isolatie ten goede komt. Wanneer de behuizing van het glas (het metalen plaatje langs de dunne rand) lek raakt, kan het zijn dat er water in de spouw komt. Dit kan condenseren waardoor het uitzicht belemmerd kan worden en hierdoor zal het isolatievermogen dalen. Het hoogrendementsglas isoleert dan ineens niet zo goed meer waardoor het glas gerepareerd zal moeten worden. Isolatieglas wat lek is geraakt, kan immers veel geld kosten door het verlies aan isolerend vermogen. Hierdoor zal er alsnog veel gestookt moeten worden om de temperatuur op pijl te houden.

Waarom raakt hoogrendementsglas lek?

Isolatieglas kan goed tegen diverse weersomstandigheden die we in Nederland tegenkomen. Toch kan het zo zijn dat het randje om het glas heen lek raakt en er zo vocht naar binnen kan komen. In de zogenaamde afstandhouder die de twee glazen platen op de juiste onderlinge afstand houdt, bevindt zich een vochtopnemende strip die een bepaald volume vocht op kan nemen. Een klein lekkage kan dus wel opgevangen worden, maar wanneer het lek wat groter wordt, kan deze strip het ook niet meer opnemen en krijgt u dus vocht tussen de ramen.

Een andere oorzaak van lek hoogrendementsglas kan een fabricagefout zijn maar ook komt het voor dat de kozijnen niet goed zijn onderhouden en het kozijn weg is gaan rotten. Hierdoor kunnen er mossen, algen en schimmels gaan groeien en zo de afdichting aantasten.

Wat kost hoogrendementsglas nu precies?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glazenmakers uit uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.