In principe kan het glas dat we tegenwoordig in woningen gebruiken gemakkelijk tientallen jaren meegaan. Het kan niet vergaan en als er niet onzorgvuldig mee wordt omgegaan, kunt u er dus jaren van genieten. Helaas is dat de theorie en kan er in de praktijk nog wel eens sprake zijn van glasschade. Zo kan het gebeuren dat er een bal door de ruit geschoten wordt, dat een inbreker het vernielt of dat het kozijn wegrot en het glas wegvalt.

Kan een ruit nog gerepareerd worden?

Bij auto’s weten we allemaal wel dat een klein sterretje in de ruit nog niet direct hoeft te betekenen dat er een geheel nieuwe ruit in de auto gezet moet worden. Sterretjes kunnen versterkt worden zodat de ruit niet barst en zelfs zonder deze versterking rijden mensen alsnog zonder angst door.

Bij ramen in een huis is dat een ander verhaal. Waar u in de auto regelmatig steentjes of andere harde objecten tegen de ruit kunt krijgen, is dat bij een huis niet vaak het geval. Als er al iets tegen de ruit komt dan is het vaak iets groots zoals een bal en dan is de ruit met wat pech meteen kapot. Een ster in de ruit zult u bij normaal glas dan ook niet snel tegenkomen. Bovendien is het een heel ander soort glas dan in de auto, waarbij autoglas speciaal is ontwikkeld om zo min mogelijk scherven te veroorzaken. Een barst of ster in de ruit van een pand kan dus eigenlijk niet meer gerepareerd worden, waardoor vervanging noodzakelijk is.

Wat te doen?

Het zelf vervangen van een ruit kan veel problemen geven als het niet deskundig wordt gedaan. Daarom is het verstandiger om glasherstel aan een professionele glaszetter over te laten zodat u zeker weet dat het goed gebeurd.

Wat kost hoogrendementsglas nu precies?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glazenmakers uit uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.