Als u op dit moment kozijnen hebt met nog slechts enkel glas, kan de upgrade naar dubbel glas of HR glas een hele verbetering zijn. Veel mensen kiezen direct voor HR+, HR++ of zelfs voor HR+++ glas, maar HR glas kan onder bepaalde omstandigheden ook een goede keuze zijn. Te denken valt aan het vervangen van enkel glas in een ruimte waar u toch niet vaak komt. HR+++ glas in een schuur is nergens voor nodig terwijl enkel glas misschien net weer iets te koud is, zeker als u er wel eens wilt klussen, er bepaalde apparatuur staat of u er huisdieren hebt. Dubbel glas kost zo een €65 euro per m2 en HR glas slechts €5 euro meer per m2, waardoor veel mensen voor HR glas kiezen.

Wat is HR glas?

HR glas is eigenlijk hetzelfde als dubbel glas maar dan voorzien van een dun laagje coating. De coating bestaat vaak uit een heel dun, voor het oog onzichtbaar laagje metaal. Hierdoor worden de zonnestralen in de zomer beter buiten gehouden en in de winter de warmte deels teruggekaatst de woning in. Op deze manier wordt er meer energie bespaart door een verlaging in de stookkosten dan bij dubbel glas het geval is.

Heb ik HR glas?

Als u niet weet of u HR glas hebt, kunt u in de rand tussen de twee glazen platen kijken. Hier staat vaak op welk type glas het is. Als er niets staat dan zult u wat ouder dubbel glas of HR glas hebben (van voor 1996), als u helemaal geen rand tussen de twee glazen platen ziet dan hebt u waarschijnlijk geen twee glazen platen en gaat het vaak nog om enkel glas, al is dat over het algemeen wel direct te zien.

Wat kost hoogrendementsglas nu precies?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glazenmakers uit uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.