Glas moet onderhouden worden. Veel mensen denken er niet goed over na, maar als glas niet goed onderhouden wordt, zal het veel korter mee gaan dan in eerste instantie mogelijk zou zijn.

Zo komt lekkende dubbele glazen veel voor en worden rottende kozijnen vaak gezien als een groot probleem als het gaat over achterstallig onderhoud rondom hoogrendementsglas.

Het onderhouden van verf en kit

Het is van belang dat het verf en de kit in en rondom het kozijn in goede staat blijven. Schilderwerk is eigenlijk een beschermlaag van het kozijn tegen de weersinvloeden. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is binnenschilderwerk ook zeker belangrijk en niet enkel het schilderwerk aan de buitenzijde van de woning. Waterdamp binnenshuis wil dolgraag naar buiten en moet daar goed tegen worden beschermd om te voorkomen dat het vocht niet in het hout trekt waardoor het zou kunnen gaan rotten.

Men doet er verstandig aan om met enige regelmaat de kit en het schilderwerk te inspecteren en indien nodig te laten bijwerken of te vernieuwen. Indien gewenst kunt u hiervoor contact opnemen met een lokaal schildersbedrijf of glaszetter en hen het regelmatige onderhoud laten uitvoeren.

Wat kost hoogrendementsglas nu precies?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glazenmakers uit uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.