Het plaatsen van hoogrendementsglas is een nogal nauwkeurig karwei. U kunt misschien zelf wel een raam plaatsen, maar bij het plaatsen van hoogrendementsglas doet u er vaak verstandig aan om dit aan een kundige glazenmaker over te laten. We zullen uitleggen waarom dit zo is.

Het raam moet op de juiste manier worden geplaatst

Het klinkt misschien als een openbaring, maar dubbel glas, ook wel hoogrendementsglas genoemd, heeft een binnen- en een buitenkant. Er moet één bepaalde kant richting de woning worden geplaatst en de andere kant dus richting de buitenlucht. Wanneer dit niet gedaan wordt en het raam bijvoorbeeld andersom wordt geplaatst, bent u al een groot deel van het isolerend vermogen kwijt.

Het raam moet zo geplaatst worden aangezien er een bepaalde coating op het raam aanwezig is dat het een deel van de zonnewarmte tegenhoudt. Hierdoor warmt de woning in de zomer veel minder snel op dan het geval zou zijn zonder dergelijke coating. Met een verkeerd geplaatst raam zult u dus in de zomer minder voordeel hebben dan u zou kunnen hebben wanneer het raam wel degelijk op een juiste manier geplaatst zou worden.

Pas op voor kieren en naden

Een raam moet lucht- en waterdicht geplaatst worden. Water is erg dun, net als lucht, en een klein kiertje is snel over het hoofd gezien. Door dergelijke kieren kan het gaan tochten en kunnen lekkages ontstaan. Ook kan het zijn dat het water het kozijn in kan gaan sijpelen waardoor een houten kozijn sneller zal rotten. Dat wilt u uiteraard voorkomen omdat dit de levensduur van het kozijn sterk zal verkorten.

Een ervaren glazenmaker weet precies hoe hij dergelijke kieren en naden dient te voorkomen waardoor u de garantie hebt dat het plaatsen van de ramen op een vakkundige wijze gebeurt en u er dus achteraf geen trammelant mee hebt.

De glazenmaker kan u goed adviseren

Een glazenmaker wordt vaak als een grote kostenpost gezien die eigenlijk helemaal niet nodig is. Toch kun u handig gebruik maken van de kennis en kunde van de glazenmaker. Allereerst kan hij u al goed adviseren over het te nemen glas: moet u dubbel glas, HR glas, HR+ glas, HR++ glas, HR+++ glas of zelfs driedubbel glas hebben? Een glazenmaker kan de verschillen in kwaliteit, isolatie en vooral prijs voor u op een rijtje zetten en zorgen dat u geen spijt krijgt van het nieuw aangebrachte glas.

Wat kost hoogrendementsglas nu precies?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glazenmakers uit uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.