Isolatieglas kan in principe honderden jaren mee gaan. Glas vergaat niet, of zou dat althans niet hoeven te gebeuren. Toch kan het gebeuren dat hoogrendementsglas vervangen moet worden, maar wat moet u dan doen?

Wanneer hoogrendementsglas vervangen?
Het ligt voor de hand dat hoogrendementsglas vervangen moet worden als het kapot is. Er gaat een bal door de ruit, er is ingebroken of iemand is door de ruit gevallen. Het kan allemaal gebeuren en het glas zal dus vervangen moeten worden.

Toch zijn er nog tal van andere scenario’s te schetsen wanneer een ruit vervangen zou moeten worden. Te denken valt aan de aanwezigheid van het oudere, dubbele glas. Dit glas heeft al een veel betere isolatie dan enkel glas, maar als de glaszetter toch al langs komt om hier en daar enkel glas te vervangen, kunt u er soms beter meteen voor kiezen om ook het oude dubbel glas te vervangen door modern HR++ of HR+++ glas om zo weer een hele tijd mee te kunnen. U profiteert dan van een nog betere isolatie, waardoor u nog meer kunt besparen dan u al deed. De techniek is immers sinds het dubbel glas op de markt kwam fors vooruit gegaan.

Een ander scenario kan zijn dat er wordt verbouwd en de ramen niet meer voldoen. Een kozijn wordt vergroot of verkleind, dan past de ruit niet meer en moet deze worden vervangen door een nieuw, passend exemplaar. Ook in dit geval wordt het glas vervangen.

Wat te doen?

U kunt er voor kiezen om hoogrendementsglas zelf te vervangen. Een handige doe-het-zelver zal hier misschien zijn hand niet voor omdraaien, maar toch kleven hier diverse nadelen aan. U zult immers allereerst al zelf het kozijn op moeten meten en dus de bestelling voor het glas moeten plaatsen. Wanneer u verkeerd meet en een paar millimeter te kort komt of juist over houdt, dan hebt u een probleem. Een ruit wordt vaak op maat gemaakt en kan dus niet geretourneerd worden.

Bovendien is de kans groot dat er bij een onervaren glaszetter tijdens het zetten van het glas kieren of naden ontstaan waardoor lucht of water het huis kan betreden of verlaten. Hierdoor bestaat er kans op lekkages en kans op het ontstaan van tocht – iets dat u juist met hoogrendementsglas wilt voorkomen. U kunt daarom vaak het beste een glaszetter inschakelen en deze het glas laten vervangen.

Wat kost hoogrendementsglas nu precies?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glazenmakers uit uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.