Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

Driedubbel glas

Er is behalve enkel en dubbel glas ook nog HR, HR+ glas, enkele andere varianten en ook de zogenoemde driedubbel glas (of triple glas). Maar wat is triple glas precies en wat heb je er aan?

Wat is driedubbel glas?

Regulier hoogrendementsglas bestaat uit twee glazen platen (vandaar ook de naam dubbel glas) met hiertussen een zogenaamde spouw; een lege ruimte waar lucht of een edelgas (vaak argon) in gestopt wordt om een isolatielaag te bewerkstelligen. Bij driedubbel glas (HR+++ glas) wordt hier nog een aanvullende plaat aan toegevoegd zodat er in totaal drie platen aanwezig zijn. Hierdoor wordt de isolatie nog veel beter dan het met dubbel glas is.

De voordelen moge duidelijk zijn: er gaat veel minder warmte verloren door het gebruik van HR+++ dan bij dubbel glas het geval is. Ook al zijn de aanschafkosten van driedubbel glas hoger, door de hogere besparing op het gebied van energiekosten worden die aanschafkosten op den duur alweer terugverdiend.

hr+++ glas

Het nut van triple glas

De prijs voor regulier HR glas ligt inclusief alle kosten voor montage en dergelijke rond de €120 euro per m2. Voor HR+ liggen die kosten rond de €125 euro per m2, voor HR++ rond €130 euro per m2 en voor driedubbel glas betaal je gemiddeld €170 euro per m2. De kosten voor driedubbel glas zijn dus wel fors hoger dan met HR++ glas het geval is. Het is echter de vraag of men die kosten het waard vindt. Laat een gratis overzicht van het rendement door lokale glazenmakers maken.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters