Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

Een aanbetaling doen bij een glazenmaker?

Aanbetalingen zijn vrij gewoon in de bouw. Dat komt doordat grote klussen vaak veel geld kosten en de aannemer zeker wil zijn dat hij niet voor niets aan het werk gaat en jij de overeenkomst opvolgt. Aanbetalingen bedragen vaak niet meer dan 5% van de totaalkosten voordat de klus begint. Als de klus groot is, dan zal er vaker om een grotere aanbetaling worden gevraagd. Dit is echter alleen bij grote verbouwingswerken of renovaties en zal worden gedaan door een aannemer die alle touwtjes in handen heeft. Maar hoe zit dat met glazenmakers?

Glazenmakers en aanbetalingen

Eigenlijk vragen glazenmakers bijna nooit om een aanbetaling. Het kan wel zijn dat ze je de mogelijkheid bieden om dit te doen. Soms kan het fijn zijn om het totaalbedrag te splitsen en dat is ook de reden dat het wordt aangeboden. Vraagt een glazenmaker wel om een (grote) aanbetaling dan moet je eigenlijk direct achterdochtig worden. Dit kan namelijk het bewijs zijn dat hij financieel niet rond kan komen. Hij of zij is blijkbaar niet in staat het glas voor jou te plaatsen voordat je hebt betaald en dit kan duiden op een dreigend faillissement. Het wordt dan ook ten zeerste afgeraden om met dit bedrijf in zee te gaan.

Hoe weet je dat een glazenmaker financieel gezond is?

Behalve door te kijken naar de aanbetaling, kun je ook op andere manieren nagaan of een glazenmaker financieel gezond is. Een erkende glaszetter, dus een vakman die is aangesloten bij een vakvereniging, wordt regelmatig getest op zijn boekhouding. Is deze niet in orde, dan zal hij zijn lidmaatschap bij de vakvereniging moeten opzeggen. Ook kun je kijken naar de garantieregeling die een glazenmaker aanbiedt. Is deze verzekerd van de kwaliteit van zijn eigen werk en ervan overtuigd dat hij dit nog vele jaren zal doen, dan zal hij of zij er geen enkel probleem mee hebben om een mooie garantieregeling samenstellen voor je. Is de glazenmaker onzeker over zijn eigen toekomst en het geleverde werk, dan zal de garantieregeling dit ook reflecteren.

ramen klaar voor transport

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

De meeste glazenmakers vragen dus om een betaling achteraf. Dit doen ze door om een overschrijving te vragen. Nadat de werkzaamheden zijn voltooid, jij deze hebt goedgekeurd en de glazenmaker is vertrokken zal je een rekening ontvangen. Hierop worden vaak meerdere betalingsmethoden gepresenteerd en krijg je de bankgegevens. Ook ontvang je een betalingstermijn en deze ligt meestal rond de twee tot drie weken. Je maakt simpelweg het geld over en de klus is afgerond.

Andere glazenmakers, en dit zijn vaak grote glaszetbedrijven, kunnen je de mogelijkheid bieden om in termijnen te betalen. Dit geeft je wat meer financiële vrijheid, maar in totaal betaal je dan wel altijd meer. Deze optie is echter niet gangbaar. Wil je onenigheden om de betaling voorkomen, dan kun je het beste kiezen voor een erkend bedrijf. Deze heeft via zijn vakvereniging beschikking over een onafhankelijke geschillencommissie waarmee je je eventuele problemen met de glazenmaker gezamenlijk en professioneel kunt oplossen.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters