Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

Kosten hoogrendementsglas

close-up dubbel glas Aangezien HR++ glas het meest verkochte hoogrendementsglas is, zullen we hiermee beginnen. De prijzen van HR++ glas hangen uiteraard geheel af van het type woning waar je nu in woont. Een grote woning met veel ramen is logischerwijs duurder om aan te passen dan een klein appartementje met ramen van een geringe oppervlak.

Als richtlijn kun je aanhouden dat het vervangen van HR++ glas zo een €140 per m2 kost. Dit richtbedrag is inclusief alle mogelijke kosten, dus inclusief voorrijkosten van de glazenmaker, arbeidsloon, BTW, afvoerkosten voor het oud glas, enzovoorts.

Een appartement zal vaak zo een 15 m2 glas hebben en zul je in dat geval rond de €2.000 zitten voor het vervangen van enkel glas door HR++ glas. Een vrijstaande woning heeft meer glas, gemiddeld zo een 50 m2, waardoor de kosten rond de €6.500 liggen.

In de volgende tabel vind je de totale kosten voor diverse type woningen.

Woning type Oppervlak glas (m2) Totale kosten Jaarlijkse besparing
Eengezinswoning 20 m2 €2.500 – €2.800 €225
Appartement 15 m2 €1.750 – €2.400 €185
Hoekwoning 30 m2 €3.000 – €3.750 €275
2-onder-1 kap 35 m2 €4.000 – €5.000 €350
Vrijstaande woning 50 m2 €6.500 – €7.000 €475

Prijzen soorten hr-glas

We hebben de prijzen van alle soorten hoogrendementsglas voor je opgesomd en zijn ze terug te vinden in het tabel hieronder.

Glassoort U-waarde Kosten per m2
Enkel glas 5.5 €40
Dubbel glas 2.8 – 3.2 €65
Voorzetraam excl. coating 2.9 €100
Voorzetraam incl. coating 2.5 €115
HR glas 2.0 €70
HR+ glas +/- 1.8 €75
HR++ glas +/- 1.5 €80
HR+++ glas +/- 1.1 €120

NB. De bovenstaande bedragen zijn exclusief installatie maar inclusief BTW. Voor de exacte prijzen kun je meerdere glazenmakers je vrijblijvende offertes laten toesturen.

De oplettende lezer zal opmerken dat de prijzen van HR++ glas verschillen met die vermeld staan in de introductie. De prijzen in de tabel hierboven zijn alleen voor het glas zelf. Er komt in dit geval nog zo een €60 bij voor arbeidsloon, voorrijkosten en afvoerkosten.

Wat ga ik per jaar besparen?

De aanschaf van dubbel glas brengt een investering met zich mee. Op den duur ben je immers fors minder kwijt aan stookkosten dan met enkel glas. Als vuistregel wordt vaak aangehouden dat de kosten in 8 tot 12 jaar terug te verdienen zijn. Wanneer je dus €2.500 kwijt bent (eengezinswoning), bespaar je ongeveer €225 per jaar; dat is dus al meer dan €18 per maand!

Uiteraard is dit maar een vuistregel en zul je voor de werkelijke besparing af moeten wachten. Het verschilt heel erg per woning en het verbruik van de bewoners hoeveel je zult gaan besparen.

Het is belangrijk je niet enkel blind te staren op de kosten en de terugverdientijd. Behalve dubbel glas schaf je eigenlijk ook een verbetering van het wooncomfort aan. Dat is een genot wat iedereen verdient en niet in geld is uit te drukken. Wanneer je eenmaal aan dubbel glas gewend bent zul je verbaasd zijn hoe prettig het is en hoe ver het comfortniveau van de woning zal stijgen. Veel mensen balen dat ze het enkele glas niet eerder hebben vervangen door dubbel glas. Lees verder op pagina voordelen.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters