Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

Hoogrendementsglas plaatsen

Het plaatsen van hoogrendementsglas is een nogal nauwkeurig karwei. Je kunt misschien zelf wel een raam plaatsen, maar doe je er vaak verstandig aan om dit aan een kundige en ervaren glazenmaker over te laten. We zullen uitleggen waarom dit zo is (zie ook: aandachtspunten).

Het raam moet op de juiste manier worden geplaatst

Het klinkt misschien als een openbaring, maar dubbel glas heeft een binnen- en een buitenkant. Er moet één bepaalde kant richting de woning worden geplaatst en de andere kant dus richting de buitenlucht. Wanneer dit niet gedaan wordt en het raam bijvoorbeeld andersom wordt geplaatst, ben je al een groot deel van het isolerend vermogen kwijt.

Het raam moet zo geplaatst worden aangezien er een bepaalde coating op het raam aanwezig is dat het een deel van de zonnewarmte tegenhoudt. Hierdoor warmt de woning in de zomer veel minder snel op dan het geval zou zijn zonder dergelijke coating. Met een verkeerd geplaatst raam zul je dus in de zomer minder voordeel hebben dan je zou kunnen hebben wanneer het raam wel op de juiste manier geplaatst zou zijn.

glaszetter plaatst glas

Pas op voor kieren en naden

Een raam moet lucht- en waterdicht geplaatst worden. Water is erg dun, net als lucht, en een klein kiertje is snel over het hoofd gezien. Door dergelijke kieren kan het gaan tochten en kunnen lekkages ontstaan. Ook kan het zijn dat het water het raam in kan gaan sijpelen waardoor bijv. een houten raam eerder zal rotten. Dat wil je uiteraard voorkomen omdat dit de levensduur van het raam sterk zal verkorten.

Een ervaren glazenmaker weet precies hoe hij dergelijke kieren en naden dient te voorkomen waardoor je de garantie hebt dat het plaatsen van de ramen op een vakkundige wijze gebeurt en je er dus achteraf geen trammelant mee hebt.

De glaszetter kan je goed adviseren

Een glazenmaker wordt vaak als een grote kostenpost gezien die eigenlijk helemaal niet nodig is. Toch kun je handig gebruik maken van de kennis en kunde van deze vakman. Allereerst kan hij je al goed adviseren over het te nemen glas: moet je dubbel glas, HR+ glas of driedubbel glas hebben? Een glazenmaker kan de verschillen in kwaliteit, isolatie en vooral prijs voor je op een rijtje zetten en zorgen dat je geen spijt krijgt van het nieuw aangebrachte glas.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters