Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

Aandachtspunten

Heb je een glazenmaker nodig, dan zoek je een vakman die jouw glas kan komen vervangen. Dit kan zijn voor één raampje, maar veel huiseigenaren kiezen er tegenwoordig voor om al het glas van hun woning te laten vervangen. Dat komt doordat het glas vandaag de dag aanzienlijk beter isoleert en ook inbraakwerend is. Door het glas te vervangen kun je dus jaarlijks geld besparen omdat de warmte je woning minder goed kan verlaten. Ben jij op zoek naar een glazenmaker, dan kun je het beste de volgende aandachtspunten in overweging nemen.

1) Het soort glas

Glas wordt vandaag de dag geclassificeerd op isolatiewaarde. Hoogrendementsglas is het glassoort dat het beste isoleert en hier zijn 4 verschillende soorten van. HR glas isoleert het minst goed en HR+++ glas het beste. Hiertussen vind je HR+ en HR++ glas. De isolatiewaarde wordt bereikt doordat het glas is voorzien van een flinterdun laagje metaal of dat de schouw tussen de twee glasplaten is gevuld met een edelgas. Een combinatie van de twee is ook mogelijk.

Waar je goed rekening mee moet houden wanneer je het glassoort kiest, is dat het beste isolerende glas niet altijd het beste glas is voor jou. De isolatiewaarde komt min of meer te vervallen als bijvoorbeeld je muren slecht zijn geïsoleerd en de warmte simpelweg doorlaten. Kies je glassoort dus op de isolatiewaarde van je woning en verkijk je niet op de isolatiewaarde van het glas zelf.

2) De vakman

Zoals in alle branches zijn er ervaren en beginnende glazenmakers die hun diensten aanbieden. Het is niet meer dan vanzelfsprekend dat een vakman met tientallen jaren ervaring als glazenmaker meer geld vraagt dan een beginner. Toch betekent dit niet dat een beginner jouw klus slechter zou uitvoeren. Dit hangt volledig van de klus af. Het vervangen van een aantal glasplaten met standaardmaten kan een beginnende glazenmaker net zo goed doen en voor een lagere prijs. Hebben jouw ramen echter afwijkende maten, moet het glas op maat gesneden worden of heb je een passiefwoning en wil je alleen de beste kwaliteit, dan is het misschien verstandiger om een ervaren glazenmaker in te schakelen.

3) De kwaliteit van de materialen

Ook de kwaliteit van de verschillende glassoorten kan verschillen en daarmee kan het zijn dat de isolatiewaarde beter of slechter wordt. De levensduur van glassoorten van slechtere kwaliteit is vaak korter en deze zullen sneller gebreken laten zien dan kwalitatief geproduceerd glas. De prijs is niet altijd een goede indicatie van de kwaliteit en je kunt dan ook beter naar de keurmerken van het glas kijken dan naar de prijs per vierkante meter. Zoek daarom naar een keurmerk. Daarnaast geeft de CE-markering je de zekerheid dat het glas voldoet aan de Europese richtlijnen.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters