Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

Dubbel glas

HR+, HR++ en HR+++ glas bevat speciale eigenschappen om net iets beter te kunnen isoleren dan gewoon dubbel glas. Alhoewel, dat ‘net iets beter’ kan de U-waarde van rond de 3,0 (bij dubbel glas) verlagen tot rond de 1,5 (bij HR++ glas), waardoor je tweemaal zo weinig warmte verliest.

Waarom dubbel glas?

Toch kunnen er redenen zijn om voor dubbel glas te kiezen in plaats van voor HR glas met heel veel plusjes. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat het gaat om de zolder, de schuur of een andere ruimte waar je nagenoeg nooit komt. Enkel glas kan dan erg koud zijn en veel warmte en tocht door laten, maar dubbel glas is in dat geval een prima optie. Bovendien is dubbel glas de goedkoopste optie om van enkel glas af te komen en toch een beter comfort te bewerkstelligen.

Kortom: dubbel glas is zeker geen slechte optie als je van enkel glas komt en kan een goedkope en goede vervanger zijn voor het duurdere HR+, HR++ of HR+++ glas.

thermische foto Op deze thermische foto (gemaakt in de zomer) kun je duidelijk zien dat dubbelglas wel degelijk de warmte blokkeert. Op de eerste verdieping links is enkelglas aanwezig en komt er veel warmte de woning binnen. De buren op de 2e en 3e verdieping hebben minder last van de hitte. In de winter werkt het andersom en zal de warmte minder snel het huis verlaten dankzij hoogrendementsglas.

Wat kost dubbel glas?

Dubbel glas kost zo een €65 euro per m2 en is daarmee de goedkoopste dubbel glas variant. Je kunt nog kiezen om voor HR, HR+ of HR++ glas te gaan, waar je respectievelijk €70 euro, €75 euro en €80 euro per m2 voor betaalt. HR+++ glas is ineens met €120 euro per m2 een fors stuk duurder.

Merk wel op dat dit slechts richtbedragen zijn en hier nog de kosten voor arbeid en dergelijke bijkomen. De totale kosten per m2 inclusief alle bijkomende kosten als arbeid, afvoerkosten, BTW, voorrijkosten enzovoorts, zijn zo een 75% hoger.

Uiteraard is ook die 75% maar een indicatie en kun je voor de werkelijke kosten het beste offertes opvragen bij glazenmakers in jouw regio.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters