Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

Hoe kies je een glazenmaker?

Heb je een glazenmaker nodig, dan wil je natuurlijk de juiste vakman inhuren voor jouw specifieke klus. Dit kun je doen door te kijken naar een aantal criteria waarmee je kunt beoordelen welke glazenmaker het beste is voor jou (zie ook: de aandachtspunten). Vaak is dit afhankelijk van wat jij van de glazenmaker verwacht. De beste manier om dit uit te vinden is door offertes op te vragen bij meerdere bedrijven in jouw regio. Deze kun je vervolgens vergelijken op een aantal criteria, zoals:

1) Prijs

Uiteraard is de prijs voor veel mensen een doorslaggevende factor. De prijs die een glaszetter vraagt wordt veelal bepaald door de concurrentie uit zijn of haar eigen regio, maar ook hebben certificeringen en ervaring hier direct invloed op. Het is vanzelfsprekend dat je meer betaalt voor een glaszetter die zijn werk al tientallen jaren doet dan een beginner die net op de markt is verschenen. Het is dus goed als je met een kritisch oog naar je klus kijkt en je afvraagt hoe ingewikkeld deze is en of ervaring voor jou een vereiste is. Daarnaast is het ook altijd belangrijk om je niet blind te staren op de prijs, maar om ook te kijken wat je hiervoor terugkrijgt. Dit doe je door te zoeken naar bewijs van kwaliteit, goede service en door de garantieregeling erop na te slaan.

2) Kwaliteit

Over het algemeen wordt de beste vakman voor een klus gezien als de vakman die je de beste prijs-kwaliteitverhouding kan bieden. Dat houdt dus in dat je lang niet altijd de goedkoopste vakman kiest, maar dat je de vakman kiest die je voor het geld dat je betaalt het meeste teruggeeft. Dit kan betekenen dat de materialen die hij gebruikt kwalitatief goed zijn (hiervoor controleer je keurmerken), maar ook dat hij of zij kwalitatief werk levert. Dit laatste kun je achterhalen door recensies te lezen van klanten die je voorgingen of door te kijken of de vakman erkend is en bepaalde certificeringen bezit.

doorsnede kozijn

3) Service

Ook niet onbelangrijk is de service die is inbegrepen bij de prijs die de glazenmaker voorstelt. Worden er voorrijkosten in rekening gebracht, komt de glazenmaker langs voor een kennismakingsgesprek en een beoordeling van jouw situatie, zal hij ook netjes zijn rommel opruimen naderhand en kan hij eventueel nazorg aanbieden? Dit zijn allemaal punten die voor jou als consument misschien belangrijk zijn en die doorslaggevend kunnen zijn bij het maken van je beslissing.

4) De garantieregeling

Als laatste is er de garantieregeling en deze kan je veel over een glazenmaker vertellen. Als de vakman overtuigd is dat hij of zij kwalitatief werk levert zal de garantieregeling dit ook reflecteren. Een glaszetter die zeker is van zijn zaak schaamt zich ook niet om terug te komen als er toch een probleem is ontstaan. Garantie op glas is belangrijk, omdat het kleinste foutje in de installatie kan betekenen dat er een lek ontstaat. Controleer dit dus en zorg ervoor dat de prijs de garantieregeling die je ervoor terugkrijgt goed reflecteert.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters