Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

Checklist

Heb jij een glazenmaker nodig, dan heb je waarschijnlijk al gezien dat het aanbod in Vlaanderen groot is. Hoe weet je dus dat je de juiste inschakelt? Met onderstaande checklist kun je deze keuze gemakkelijker maken:

Check 1: de ervaring van de glazenmaker

Een glaszetter met meer ervaring zal ook meer geld vragen per vierkante meter. Dit is terecht, iemand in loondienst verdient ook jaarlijks meer. Is jouw klus lastig, groot of wil je een garantie van kwaliteit, dan kun je het beste een ervaren en dus wat duurdere glazenmaker inschakelen. Hebben jouw ramen standaardafmetingen, zijn ze gemakkelijk te bereiken of wil je maar één raampje laten repareren? Dan is een beginner prima in staat de klus professioneel af te ronden.

glazenmaker plaatst glas

Check 2: het glassoort

Je hebt de keuze uit verschillende glassoorten en deze keuze bepaalt de prijs van de glazenmaker en de isolatiewaarde van je woning. Hoogrendementsglas heeft een uitstekende isolatiewaarde en is dan op dit moment ook het meest geplaatste soort. Laat je goed voorlichten door de glazenmaker voordat je direct het best isolerende glas kiest. Het heeft namelijk weinig nut om HR+++ glas te laten plaatsen als de rest van jouw woning slecht is geïsoleerd. De onderstaande tabel geeft je informatie over de verschillende glassoorten, hun kenmerken en prijzen.

Glassoort U-waarde (W/m2K) Jaarlijkse besparing
(woning met 20 m2 glas)
Prijs inclusief btw en montage
Dubbel glas 2,7 €135 €120 per m2
HR 1,7 – 2,0 €175 €125 per m2
HR+ 1,3 – 1,6 €215 €130 per m2
HR++ 1,2 €255 €135 per m2
HR+++ 0,5 – 0,9 €275 €175 per m2

Check 3: de kwaliteit van de glazenmaker

Ervaring is niet de enige manier om de kwaliteit van een glazenmaker te controleren. Een veel betere en ook doorslaggevende wijze is om te kijken naar de certificeringen en eventuele betrokkenheid bij een vakvereniging. Als de glazenmaker zich erkend noemt, dan betekent het dat deze bepaalde keurmerken mag voeren omdat hij aan eisen voldoet wat betreft veiligheid, vakmanschap, kwaliteit, betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid. Hier wordt hij of zij ook naderhand nog regelmatig op getest.

Certificaten zijn belangrijk, maar als de glazenmaker ook bij een vakvereniging is aangesloten zal jij hier eveneens van kunnen profiteren. Zo zal de garantieregeling bij erkende glazenmakers altijd erg goed zijn en weet je dat deze vakman kwaliteit levert en door de vakvereniging op de hoogte wordt gehouden van de laatste ontwikkelingen op het vakgebied. Ook heb je de beschikking over een onafhankelijke geschillencommissie die je kan helpen een onenigheid met een glazenmaker op te lossen zonder dat je naar de rechtbank hoeft.

Check 4: de prijs

Dat de prijs per eenheid per glazenmaker verschilt, dat is vanzelfsprekend. Deze zijn gebaseerd op ervaring, op certificeringen en ook op regio. Woon je in een plaats waar veel concurrentie is onder de glazenmakers, dan zijn de prijzen waarschijnlijk lager dan wanneer je ergens woont waar het aantal actieve glazenmakers schaars is. Fluctuatie in de prijs is dus normaal, maar uitschieters (zowel boven als onder) moet je met twijfel bekijken. Een glazenmaker die een tarief vraagt dat veel lager is zou een zwartwerker kunnen zijn. Ook kan het zijn dat deze minder kwalitatief werk levert of werkt met slechte en goedkope materialen.

Aan de andere kant is een te hoge prijs ook niet betrouwbaar. Waarom is deze prijs zo hoog en wat krijg je bij deze vakman dat je bij de andere glazenmakers niet krijgt? Dit zijn vragen waarop je een doorslaggevend antwoord nodig hebt voordat je de hoofdprijs betaalt.

glas voor vrijstaande woning

Check 5: zelf doen of uitbesteden?

Je hebt natuurlijk de optie om het glas zelf te plaatsen. Hiermee bespaar je toch zeker de helft van de prijs. Of je hiertoe in staat bent, is een tweede. Werken met glas is gevaarlijk, zwaar en specialistisch en doe je dit niet goed dan kan er een glaslek ontstaan. Zo’n glaslek is niet te repareren en zal betekenen dat je dus de klus met een nieuw stuk glas moet herhalen. Het advies is dan ook altijd om nooit zelf glas te vervangen tenzij je een zeer ervaren klusser bent. Lees verder: zelf doen of glaszetter inhuren?

Check 6: vergelijk offertes

De beste manier om een glazenmaker te vinden die voldoet aan jouw eisen is door contact op te nemen met de verschillende vakmannen en hen om een offerte te vragen. De offertes bekijk je dan met onze checklist erbij. Je kunt zo de beste vakman aannemen voor de beste prijs en dit is lang niet altijd de goedkoopste prijs. Wil je dus dat de klus goed gebeurt, dan doe je eerst marktonderzoek zodat je een vakman aanneemt die je kunt vertrouwen. Vraag hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes op.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters