Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

HR glas

close-up dubbel glas Als je op dit moment ramen hebt met nog slechts enkel glas kan de upgrade naar dubbel glas of HR glas een hele verbetering zijn. Veel mensen kiezen direct voor HR+, HR++ of zelfs voor HR+++ glas, maar HR glas kan onder bepaalde omstandigheden ook een goede keuze zijn. Te denken valt aan het vervangen van enkel glas in een ruimte waar je toch niet vaak komt. HR+++ glas in een schuur is nergens voor nodig terwijl enkel glas misschien net weer iets te koud is, zeker als je er wel eens wilt klussen, er bepaalde apparatuur staat of je er huisdieren hebt. Dubbel glas kost zo een €65 euro per m2 en HR glas slechts €5 euro meer per m2, waardoor veel mensen voor HR glas kiezen. Meer over de prijzen.

Wat is HR glas?

HR glas is eigenlijk hetzelfde als dubbel glas (oude generatie) maar dan voorzien van een dun laagje coating. De coating bestaat vaak uit een heel dun, voor het oog onzichtbaar laagje metaal. Hierdoor worden de zonnestralen in de zomer beter buiten gehouden en in de winter de warmte deels teruggekaatst de woning in. Op deze manier wordt er meer energie bespaart door een verlaging in de stookkosten dan bij dubbel glas het geval is.

Heb ik HR glas?

Als je niet weet of je HR glas hebt, kun je in de rand tussen de twee glazen platen kijken. Hier staat vaak op welk type glas het is. Als er niets staat dan zul je ouder dubbel glas of HR glas hebben (van voor 1996), als je helemaal geen rand tussen de twee glazen platen ziet dan heb je waarschijnlijk geen twee glazen platen en gaat het vaak nog om enkel glas, al is dat over het algemeen wel direct te zien.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters