Een vakverdeling ziet er altijd erg speels uit. Vooral bij grotere ramen kan een vakverdeling de ramen breken (figuurlijk!) zodat het er gezelliger uitziet dan zonder vakverdeling.

Wat is een vakverdeling?
Voor een ieder die niet direct weet wat er met vakverdeling bedoeld wordt, een korte uitleg. We kennen allemaal wel de ramen die vaak bij kerken te zien zijn waarbij grote ramen in kleinere vakken zijn verdeeld. We bedoelen niet glas in lood, maar die ramen welke allemaal even groot zijn. Dit is een vakverdeling en zijn er praktische redenen om dit te doen.

Dubbel glas met vakverdeling?

Hoe kunt u dubbel glas met een vakverdeling realiseren? Dat kan op een paar verschillende manieren. De meest voorkomende manier is middels kruisroeden. Deze kruisroeden zijn reguliere vakken die u normaal ook zou zien, maar die bij dubbel glas in de ramen zelf verwerkt worden. U kunt kiezen voor tal van verschillende profielen en designs maar u kunt vaak niet de bestaande, al aanwezige profielen behouden. Er moeten dus andere profielen worden geïnstalleerd.

Wienersprossen

Een andere variant die regelmatig te zien is, zijn Wienersprossen. Dit zijn eigenlijk geen echte vakverdelingen maar nep vakverdelingen die op de grote ramen worden geplakt. Het lijkt dus wel karakteristiek en traditioneel, maar het zijn dus geen echte vakverdelingen. Dat hoeft echter helemaal geen probleem te zijn. Het is immers fors goedkoper dan echte vakverdelingen die ook nog eens lastiger te onderhouden zijn.

Wat kost hoogrendementsglas nu precies?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glazenmakers uit uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.