Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

Glasafval

Met glasafval wordt al het glas bedoelt dat als restproduct overblijft. Vaak is dit het geval als het glas kapot is, bijvoorbeeld als er een voetbal door de ruit gaat en het glas opgeruimd moet worden. Ook valt te denken aan glazen die als verpakking dienen, zoals bijvoorbeeld bierflesjes.

Ook al is glas relatief eenvoudig te maken, tijdens het fabricageproces is er veel energie nodig om het glas te produceren. Bij hergebruik kan dit worden bespaard waardoor het nut van het inzamelen van glas zich duidelijk maakt.

Hoeveel glas wordt er gerecycled?

Per jaar gebruikt een Belg gemiddeld 25 kilo glas dat als verpakkingsmateriaal bestemd is. Hiervan wordt zo een 75% in de glasbak ingeleverd. Dit afval wordt weer hergebruikt voor het fabriceren van nieuw glas, waardoor de hoeveelheid afval wordt beperkt, er minder grondstoffen gebruikt hoeven te worden en er minder energie benodigd is bij het maken van glas. Deze besparing in energiekosten ligt rond de 22%, waardoor gerecycled glas zo een 22% goedkoper is dan nieuw te fabriceren glas. Het gebeurt ook regelmatig dat bierflesjes en frisdrankflesjes heel worden teruggezonden en gerecycled; de besparing hiermee is nog hoger omdat dit glas niet meer gesmolten hoeft te worden. Deze glazen worden enkel gereinigd en kunnen vervolgens worden hergebruikt. Van dit gerecyclede glas worden er geen ramen en dergelijke van gemaakt. Vrijwel al het glas wordt gebruikt om weer andere flessen van te maken.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters