Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

Glasschade

In principe kan het glas dat we tegenwoordig in woningen gebruiken gemakkelijk tientallen jaren meegaan. Het kan niet vergaan en als er niet onzorgvuldig mee wordt omgegaan, kun je er dus jaren van genieten. Helaas is dat de theorie en kan er in de praktijk nog wel eens sprake zijn van glasschade. Zo kan het gebeuren dat er een bal door de ruit geschoten wordt, dat een inbreker het vernielt of dat het raam wegrot en het glas wegvalt.

Kan een ruit nog gerepareerd worden?

Bij auto’s weten we allemaal wel dat een klein sterretje in de ruit nog niet direct hoeft te betekenen dat er een geheel nieuwe ruit in de auto gezet moet worden. Sterretjes kunnen versterkt worden zodat de ruit niet barst en zelfs zonder deze versterking rijden veel mensen alsnog zonder angst door.

Bij ramen in een huis is dat een ander verhaal. Waar je in de auto regelmatig steentjes of andere harde objecten tegen de ruit kunt krijgen, is dat bij een huis niet vaak het geval. Als er al iets tegen de ruit komt dan is het vaak iets groots zoals een bal en dan is de ruit met wat pech meteen kapot. Een ster in de ruit zul je bij normaal glas dan ook niet snel tegenkomen. Bovendien is het een heel ander soort glas dan in de auto, waarbij autoglas speciaal is ontwikkeld om zo min mogelijk scherven te veroorzaken. Een barst of ster in de ruit van een pand kan dus eigenlijk niet meer gerepareerd worden, waardoor vervanging noodzakelijk is.

glasschade vervanging

Wat te doen?

Het zelf vervangen van een ruit kan veel problemen geven als het niet deskundig wordt gedaan. Daarom is het verstandiger om glasherstel aan een professionele glazenmaker over te laten zodat je zeker weet dat het goed gebeurd. Benader daarom lokale glazenmakers om de kosten voor glasschade op te vragen.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters