Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

HR+ glas

HR+ glas is glas met een buitenblad welke voorzien is van een coating. Vaak gaat het dan om een dun laagje metaal wat voor het blote oog onzichtbaar is. Het metaal houdt in de zomer een deel van de zonnestralen tegen waardoor er minder warmte de woning binnendringt. In de winter houdt het een deel van de warmte tegen dat naar buiten wilt waardoor er minder warmte verloren gaat.

De opbouw van HR+ glas

HR+ glas wordt samengesteld uit twee glasplaten; dit zijn eigenlijk twee enkel glazen. Een kant, het buitenblad, wordt van een coating voorzien.

Het andere blad is ongecoat en bevindt zich aan de binnenzijde van de woning. Hierdoor is het van belang dat de ruit goed geplaatst wordt. Wanneer de ruit per abuis andersom geplaatst wordt (met de gecoate kant naar binnen en de ongecoate kant naar buiten) is de isolatie niet optimaal.

Tussen beide bladen bevindt zich, evenals in een spouwmuur, de spouw. Deze ruimte is bij HR glas voorzien van gewone lucht, maar is bij een HR+ ruit voorzien van een edelgas; over het algemeen argon. Argon beschikt over bijzondere isolerende eigenschappen waardoor HR+ glas beter isoleert dan HR of uiteraard dubbel glas. HR+ glas bestaat dus doorgaans uit een buitenblad, deze heeft een dikte van 4 mm, een spouw en een binnenblad van nog eens 4 mm.

U-waarde

HR+ glas heeft een U-waarde van tussen de 1,2 en 1,6 W/m2K. Dit is een graadmeter voor hoeveel warmte er verloren gaat. De U-waarde wordt zoals vermeld uitgedrukt in W/m2K, welke voor Watt per vierkante meter per graad Kelvin staat. Hoe hoger de U-waarde, hoe meer warmte (Watt) er verloren gaat. Je wilt dus een zo laag mogelijke U-waarde bewerkstelligen om het isolerend vermogen zo hoog mogelijk te houden. Hoe lager die U-waarde is, hoe minder warmte er naar buiten gaat of naar binnen komt.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters