Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

Nadelen enkel glas

Enkel glas is een drama en dubbel glas is de uitvinding van de eeuw. Zo wordt het althans vaak gebracht. Maar wat is er eigenlijk zo slecht aan enkel glas, waarom zou je moeten kiezen voor dubbelglas?

Wat is er slecht aan enkel glas?

Allereerst is enkel glas erg dun en daar vallen eigenlijk alle problemen toe terug leiden. Zo verlies je bij enkel glas heel veel warmte. Doordat er nauwelijks (zeg maar gerust: geen) isolerend vermogen te vinden is, gaat er heel veel warmte verloren. Warmte die binnenshuis zou moeten blijven (zoals in de winter wanneer je het binnen warm wilt hebben) gaat naar buiten en warmte die buitenshuis zou moeten blijven (zoals in de zomer wanneer je het binnen koel wilt hebben) gaat naar binnen. Dat komt dus doordat glas warmte doorlaat. Nu zou dat nog niet zo heel erg zijn, zij het niet dat je moet betalen om het binnen warm te krijgen. Je betaalt immers voor het gas dat de CV ketel verbruikt. Wanneer er dus continu opgewekte warmte naar buiten vertrekt, betaal je eigenlijk alleen maar om de buitenlucht op te warmen. Dat is zonde van het geld en zonde van het milieu.

Een ander nadeel van enkel glas is dat de ramen vaak beslaan. Doordat de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten soms hoog kunnen zijn en een dunne, enkele laag glas die twee ruimten van elkaar scheidt, ontstaat er al snel condens op de ruit. Hierdoor beslaan de ramen, wat er niet prettig uitziet en bovendien de ruimte binnenshuis erg vochtig maakt.

kat

Nog een groot nadeel

Een derde nadeel is dat er bij de kozijnen met enkel glas vaak koude zones ontstaan. De ruimte kan op zichzelf goed verwarmd zijn, maar in de ruimte zul je veel temperatuurverschillen vinden. Bij de radiatoren of andere warmtebron zal het lekker warm zijn, maar bij de ramen kan het ijzig koud zijn. Dit komt dus doordat de ramen de warmte naar buiten laten glippen.

Hierdoor krijg je een heel wisselend klimaat binnen en kan het bovendien zo zijn dat er luchtstromen op gang komen en het dus gaat tochten.

Kortom: bij enkel glas verlies je veel warmte en betaal je dus teveel aan stookkosten, zit je vaak met tocht en heb je snel last van beslagen ramen. Bij dubbel glas heb je die problemen niet of althans veel minder, waardoor dubbel glas een grote comfortverbetering met zich mee brengt.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters