Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

Vervangen

Hoogrendementsglas kan in principe honderden jaren mee gaan, omdat glas niet vergaat. Toch kan het gebeuren dat hoogrendementsglas vervangen moet worden, maar wat moet je dan precies doen?

Wanneer hoogrendementsglas vervangen?

Het ligt voor de hand dat hoogrendementsglas vervangen moet worden als het kapot is. Er gaat een bal door de ruit, er is ingebroken of iemand is door de ruit gevallen. Het kan allemaal gebeuren en het glas zal dus vervangen moeten worden.

Toch zijn er nog tal van andere scenario’s te schetsen wanneer een ruit vervangen zou moeten worden. Te denken valt aan de aanwezigheid van het oudere, dubbel glas. Dit glas heeft al een veel betere isolatie dan enkel glas, maar als de glaszetter toch al langs komt om enkel glas te vervangen, kun je er soms beter meteen voor kiezen om ook het oude dubbel glas te vervangen door modern HR++ of HR+++ glas. Je profiteert dan van een nog betere isolatie, waardoor je nog meer kunt besparen dan je al deed. De techniek is immers sinds het dubbel glas op de markt kwam vooruit gegaan.

Een ander scenario kan zijn dat er wordt verbouwd en de ramen niet meer voldoen. Een raam wordt vergroot of verkleind, dan past de ruit niet meer en moet deze worden vervangen door een nieuw, passend exemplaar. Ook in dit geval wordt het glas vervangen. Bekijk ook wat de kosten voor vervanging zijn.

glaszetter plaatst glas

Wat te doen?

Je kunt er voor kiezen om hoogrendementsglas zelf te vervangen. Een handige doe-het-zelver zal hier misschien zijn hand niet voor omdraaien, maar toch kleven hier diverse nadelen aan. Je zult immers allereerst al zelf het kozijn op moeten meten en dus de bestelling voor het glas moeten plaatsen. Wanneer je verkeerd meet en een paar millimeter te kort komt of juist over houdt, dan heb je een probleem. Een ruit wordt vaak op maat gemaakt en kan dus niet geretourneerd worden.

Bovendien is de kans groot dat er bij een onervaren glazenmaker tijdens het zetten van het glas kieren of naden ontstaan waardoor lucht of water het huis kan betreden of verlaten. Hierdoor bestaat er kans op lekkages en kans op het ontstaan van tocht – iets dat je juist met hoogrendementsglas wilt voorkomen. Je kunt daarom vaak het beste een glazenmaker inschakelen en deze het glas laten vervangen.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters