Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

Voorzetramen

Dubbel glas is een stuk beter qua isolatie dan enkel glas. Dat weten we allemaal wel, maar helaas is enkel glas lang niet altijd te vervangen door hoogrendementsglas.

En wat moet je dan? Zijn er dan geen andere opties? Jazeker! Er zijn namelijk voorzetramen; deze ramen zijn ideaal voor de situaties (oude gebouwen, monumenten, kerken en dergelijke meer) waarin dubbel glas om wat voor reden dan ook geen optie is.

Wat kosten voorzetramen?

Voorzetramen kosten dankzij de lastige wijze van bevestigen vaak zo een €120 euro per m2, wat ongeveer net zoveel is als HR+++ glas. Voor een gemiddeld keukenraam van 40 cm bij 40 cm betaal je rond de €100 euro en bespaar je zo een €12 euro per jaar aan energiekosten. Voor een groot woonkamerraam van 2 m bij 2,5 m betaal je circa €500 euro en is de besparing ongeveer €50 euro op jaarbasis.

Kan ik zelf voorzetramen plaatsen?

Een handige klusser denkt misschien zelf voorzetramen te kunnen plaatsen. Dit is echter een klus die wat lastiger is dan gedacht. De ramen moeten immers op een juiste wijze bevestigd worden om optimaal van de isolatie te kunnen genieten.

Wat is een voorzetraam?

Een voorzetraam is een raam dat voor of achter een bestaand raam wordt geplaatst. Op deze manier hoeft er geen dubbel glas geplaatst te worden. Dat is immers lang niet altijd mogelijk omdat dubbel glas dikker is dan enkel glas en vooral ouderwetse ramen graag behouden moeten blijven maar hier dus geen dubbel glas in geplaatst kan worden.

Voorzetramen zijn er in tal van soorten en maten te krijgen. De profielen die vaak om de voorzetramen heen zitten zijn er eveneens in alle kleuren, soorten en maten te krijgen. Een glazenmaker kan jou hier meer over vertellen en een offerte op maat samenstellen.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters