Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

Zonwerend glas

Grote ramen. Het kan prachtig zijn om door die ramen naar buiten te kijken maar in de zomer kan het dramatisch zijn als deze ramen op het zuiden gericht zijn.

De zon weet de weg naar binnen goed te vinden waardoor de ruimte flink op kan warmen. Zonwerend dubbelglas kan dan een uitkomst zijn om de zon buiten te houden.

Hoe werkt zonwerende beglazing en wat kost het?

Zonwerend glas is zo ontwikkeld om de warmte van de zon tegen te houden en tegelijk het licht wel door te laten. Op die manier wordt het niet donkerder in de kamer, wat veel mensen wel lijken te denken. De warmte kan tot zo een 70% tegen worden gehouden waardoor er nog slechts 30% van de warmte de ruimte binnen komt.

Er zijn verschillende soorten zonwerende beglazing. Het verschilt heel erg hoeveel energie het glas kan absorberen zodat er eigenlijk voor elk wat wils is. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €80 euro per m2. Als alternatief kun je kiezen voor rolluiken welke per m2 iets goedkoper uitvallen, deze houden de warmte nog beter tegen maar ook gelijk het zicht.

zonwering rolluiken

Wat is het voordeel van zonwerend glas?

Zonwerend glas kan de ruimte koeler houden waardoor er in de zomer minder gekoeld hoeft te worden. Voor mensen met een airco biedt dat grote voordelen omdat deze minder lang aan hoeft te staan waardoor energie bespaard kan worden. Voor woningen zonder airco brengt zonwerend glas veel minder warmte met zich mee waardoor het prettiger wordt in huis. Ook is er geen aanvullende zonwering meer nodig.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters