Grote ramen. Het kan prachtig zijn om door die grote ramen naar buiten te kijken maar in de zomer kan het dramatisch zijn als de grote ramen op het zuiden gericht zijn.

De zon weet de weg naar binnen goed te vinden waardoor de ruimte flink op kan warmen. Zonwerend dubbelglas kan dan een uitkomst zijn om de zon goed buiten te houden. Maar hoe werkt het eigenlijk en wat kost het?

Hoe werkt zonwerende beglazing en wat kost het?

Zonwerend glas is zo ontwikkeld om de warmte van de zon tegen te houden en tegelijk het licht wel door te laten. Op die manier wordt het niet donkerder in de kamer, wat veel mensen wel lijken te denken. Bij standaard dubbel glas is dat niet het geval en wordt wellicht een deel van de warmte tegen gehouden om de isolatie te verbeteren, maar bij zonwerende beglazing loopt dat nog een stapje door. De warmte kan tot zo een 70% tegen worden gehouden waardoor er nog slechts 30% van de warmte de ruimte binnen komt.

Er zijn verschillende soorten zonwerende beglazing. Het verschilt heel erg hoeveel energie het glas kan absorberen zodat er eigenlijk voor elk wat wils is. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €80 euro per m2.

Wat is het voordeel van zonwerend glas?
Zonwerend glas kan de ruimte koeler houden waardoor er in de zomer minder gekoeld hoeft te worden. Voor mensen met een airco biedt dat grote voordelen omdat de airco minder lang aan hoeft te staan waardoor energie bespaard kan worden. Voor alle overige mensen brengt zonwerend glas veel minder warmte met zich mee waardoor het prettiger wordt in huis. Ook is er geen aanvullende zonwering meer nodig bij de aanwezigheid van zonwerend glas.

Wat kost hoogrendementsglas nu precies?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glazenmakers uit Vlaanderen en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.