Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

Zweedse methode

De Zweedse methode is eigenlijk een nette term voor een zelf gemaakte dubbele glazen plaat. Wanneer er ergens al enkel glas aanwezig is en dit om wat voor reden niet door dubbel glas vervangen kan worden, kan dit op de plek zelf worden omgezet in een aan dubbel glas gelijkend product middels de Zweedse methode.

Hoe werkt de Zweedse methode?

Bij de Zweedse methode wordt van enkel glas ter plekke dubbel glas gemaakt. Aan de binnenzijde van bestaande ruiten wordt door middel van kit een glasplaat van 4 millimeter dikte op de plaats vast gezet.

Hierbij wordt gezorgd dat er een spouw (de ruimte tussen de twee glazen platen) overblijft van circa 15 millimeter. Ook wordt er vaak nog een bepaalde coating gebruikt die ervoor zorgt dat de warmte gereflecteerd wordt. Op die manier komt de isolatiewaarde in de buurt van regulier isolatieglas.

Kosten en U-waarde

De Zweedse methode kost ongeveer €120 euro per m2. De kosten zijn hiermee vrij fors te noemen, zeker als je in acht neemt dat het enkele glas ook nog eens nodig is en je dus feitelijk maar voor één glasplaat betaalt.

De isolatiewaarde ligt tussen de 1.6 en 2.0. Bij deze waarde geldt dat een lager getal beter is. Enkel glas heeft een isolatiewaarde van rond de 5.5 waardoor het effect van de Zweedse methode wel duidelijk is.

HR+++ glas kost ook ongeveer €120 euro per m2 en biedt een isolatiewaarde van onder de 1.6. Indien mogelijk, is HR+++ dus een betere optie.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters