In sommige oude gebouwen, zoals kerken en diverse monumenten, komt u glas-in-lood ramen tegen. Dit zijn gekleurde ramen die ooit op een ambachtelijke wijze door ambachtslieden in elkaar zijn gezet. Ze zien er prachtig uit maar helaas is de isolatie ervan minder prachtig.

De enkele ramen laten gigantisch veel kou toe naar binnen en warmte naar buiten, waardoor het een dure grap is om de vaak toch al grote kerken warm te stoken. Daarom kan dubbel glas een uitkomst zijn. Maar hoe werkt dat, dubbel glas met glas-in-lood?

Hoe werkt dubbel glas-in-lood?
Glas in lood is helaas niet zo eenvoudig om te vormen tot dubbel glas. Wel kunt u er een laag enkel glas tegen aan zetten zodat u er in feite dubbel glas van maakt. U kunt er dan geen edel gas tussen stoppen zoals vaak gebeurt, maar lucht isoleert ook al redelijk. Ook kunt u kiezen voor voorzetramen, wat ongeveer hetzelfde principe is maar waar de ramen verder uit elkaar staan. U zet er dus ramen tegenaan die op die manier de kou buiten houden.

Wat kost hoogrendementsglas nu precies?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glazenmakers uit uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.