Glas in lood

In sommige oude gebouwen, zoals kerken en diverse monumenten, kom je glas in lood ramen tegen. Dit zijn gekleurde ramen die ooit op een ambachtelijke wijze door ambachtslieden in elkaar zijn gezet. Ze zien er prachtig uit maar helaas is de isolatie ervan minder prachtig.

De enkele ramen laten gigantisch veel kou toe naar binnen en warmte naar buiten, waardoor het een dure grap is om de vaak toch al grote kerken warm te stoken. Daarom kan dubbel glas een uitkomst zijn. Maar hoe werkt dat, dubbel glas met glas in lood?

Hoe werkt dubbel glas in lood?

Glas in lood is helaas niet zo eenvoudig om te vormen tot dubbel glas. Wel kun je er een laag enkel glas tegen aan zetten zodat je er in feite dubbel glas van maakt. Je kunt er dan geen edel gas tussen stoppen zoals vaak gebeurt, maar lucht isoleert ook al redelijk. Ook kun je kiezen voor voorzetramen, wat ongeveer hetzelfde principe is maar waar de ramen verder uit elkaar staan. Je zet er dus ramen tegenaan die op die manier de kou buiten houden.

Wat kost hoogrendementsglas?

Vraag meerdere offertes op bij glazenmakers in jouw regio en krijg een goed beeld van de mogelijkheden. Door het aanbod te vergelijken kun je besparen op de aanschafkosten!

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste expert

Ontvang offertes van glazenmakers