Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Hrglas-info.be Onafhankelijk advies over hoogrendementsglas!
Hrglas-info.be

Monumenten glas

Er bestaat speciaal monumentenglas wat geschikt is voor het gebruik in monumenten. Dat lijkt misschien onzin. Waarom zouden monumenten immers een ander soort glas moeten gebruiken dan in bijvoorbeeld woonhuizen het geval is? De meest voorkomende reden is in het geval van oude kerken bijvoorbeeld. Deze kerken hebben vaak ramen van glas in lood die uit slechts enkel glas bestaan. Er is dan in beginsel maar een tweetal oplossingen: de ramen vervangen door dubbel glas, waardoor je dus het vaak prachtige glas in lood effect verliest, of de situatie behouden zoals deze nu is. Beide zijn geen ideale gevallen en daarom is monumentenglas in de wereld geroepen.

Wat is monumentenglas?

Monumentenglas is hoogrendementsglas met een speciale coating waardoor het extra goed isoleert. Het is in diverse diktes verkrijgbaar waardoor het ook in de vaak smalle ramen past waar nu oude ramen in aanwezig zijn. Deze kozijnen bevatten enkel glas dat fors dunner is dan het hedendaags vaak gebruikte dubbel glas.

glas voor monumenten

Wat zijn de alternatieven?

Een veel voorkomend alternatief voor monumentenglas is het gebruik van voorzetramen. Hierbij blijven de bestaande ramen op hun plek zitten, maar worden er nieuwe ramen voor de bestaande ramen geplaatst. Op die manier werkt de lucht tussen de beide glazen als een soort buffer waardoor de warmte veel beter op de plek blijft. De kosten voor voorzetramen lopen op van zo een €35 euro tot €75 euro per m2. Het uiterlijk van de ramen kan dan bewaard blijven zodat de uitstraling niet verandert.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters