Geluidswerend dubbelglas? Het lijkt misschien onzin, maar mensen die vlak langs een spoor, onder een aanvliegroute bij Schiphol of naast een discotheek wonen zullen daar geheid anders over denken. Elk geluid dat we horen wordt veroorzaakt door trillingen in de lucht. Hoe heviger die trillingen, hoe heviger het geluid. Die trillingen bewegen zich, planten zich zogenoemd voort en bereiken op den duur al dan niet onze oren. In onze oren zitten trilharen die de geluidsgolven opvangen en omzetten in signalen die onze hersenen verstaan. Het meeste glas geeft die trillingen doodleuk door aan de lucht binnenshuis, waardoor het geluid eenvoudig binnenkomt. Om dat te voorkomen zult u geluidswerend glas moeten plaatsen.

Hoe werkt geluidswerend glas?

Geluidswerend glas tracht de trillingen die door geluid worden veroorzaakt, tegen te houden. Normaal enkel glas houdt die trillingen niet tegen waardoor dat erg gehorig is. Bij geluidswerend glas bevindt zich tussen de twee lagen glas een laag lucht of speciaal soort gas tussen de twee afzonderlijke ruiten. Hierdoor wordt het geluid minder sterk doorgegeven dan bij enkel glas. Bij dubbel glas wordt er dus al fors meer geluid tegengehouden dan bij geluidswerend glas. Bij geluidswerend glas wordt dit nog verder verbeterd door diverse moderne technieken te combineren en zo het geluidswerende karakter nog verder te verbeteren.

Alternatieven voor geluidswerend glas

Geluidswerend glas kan kostbaar zijn. De exacte prijs hangt af van de gewenste eigenschappen waardoor er niet echt een duidelijke richtlijn te geven is. Daarom zoeken veel mensen hun heil in alternatieve oplossingen om lawaai buiten te houden. Te denken valt aan een voorzetraam met bijvoorbeeld vacuümglas. Vacuümglas is ongeveer een gelijk principe als dubbel glas, maar dan is de ruimte tussen de twee platen vacuüm gezogen. Hierdoor wordt de geluidswerende eigenschap vergroot.

Wat kost hoogrendementsglas nu precies?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij glazenmakers uit uw regio en vergelijk het aanbod. Zo kunt u besparen op de aanschafkosten en krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.